Kommunikasjon

Ankomst

Alta er porten til Finnmark og ligger på europavei 6 (E6) som den første byen du møter når du kommer sørfra. Det tar ca. 6 timer fra Tromsø i bil. Om du kommer via Sverige og Finland følger du Riksvei 93 (Rv93) som ender i Alta.

Fly

Alta har flyplass midt i byen med daglige adkomster og avganger. Du kan benytte både Norwegian, SAS samt Widerøe. Norwegian og SAS har direkteflyvninger fra Gardemoen/Oslo. Turen tar 1 time og 50 minutter. Fra flyplassen tar det ca. 10 minutter med bil til Alta Sentrum hvor flere hoteller ligger. Det er også overnattingsplasser i Bossekop som er 15 minutter fra flyplassen.

Avinor – Alta Lufthavn (ALF)

Hurtigruten

Hurtigruta stopper ikke i Alta. Men det er mulig å gå av i Øksfjord eller Hammerfest og bruke annen transport til Alta.

Komme seg rundt

Alta er langstrakt og har to «ekstrasentrum» i Bossekop og på Elvebakken. I Bossekop er det blant annet to hoteller. Det er en fordel å ha bil, men det er mulig å komme seg dit man skal uten.

Alta Taxi

Det lokale drosjeselskapet er Alta Taxi AS. De tilbyr ordinære drosjetjenester, samt minibuss og transport for funksjonshemmede. Ved behov kan du også bestille henger og barnesete. Alta Taxi får deg trygt frem. Telefonnummer 08125.

Buss

Boreal har ansvaret for busstilbudet i Alta og omeng.  Bybussen går fra Alta Museum i Hjemmeluft i til Nerskogen helt øst i Alta.

Langdistanseruter til/fra Alta
Bybussen i Alta

Besøke andre steder i Finnmark

Skulle du ha behov for å besøke andre steder så er Alta det beste utgangspunktet. Via kortbanenettet kan du benytte Widerøe sine flygninger, eller oppleve naturen og vidda i bil og buss.

Kjøretider i bil

Øksfjord 1 time, 50 minutter.
Kautokeino 1 time, 50 minutter.
Hammerfest 2 timer, 15 minutter.
Karasjok, Rv93 og Rv92 2 timer, 50 minutter.
Lakselv 2 timer, 30 minutter.
Havøysund 3 timer
Honninsvåg 3 timer
Nordkapp-platået 3 timer, 30 minutter.

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>