Arrangementer

Finnmarksløpet
Finnmarksløpet er verdens nordligste trekkhundløp med Alta trekkhundklubb som arrangør. Finnmarksløpet består av to konkurranser. Ett løp som er 500 km og som kjøres med inntil 8 hunder og ett løp på 1000 kilometer med maks 14 hunder foran sleden. Begge løp starter og har målgang i Alta.

Kjørere og hunder i det lengste løpet kjører tvers over Finnmark fylke til Kirkenes i øst, før de snur og kjører delvis samme veien tilbake til målgang i Alta. Det kortere løpet kjører i hovedsak på Finnmarksvidda.

Alta trekkhundklubb organiserer de store antall frivillige som gjør det mulig å gjennomføre Finnmarksløpet. Nesten 400 mennesker bruker mye av sin tid på å jobbe gratis for Finnmarksløpet. Dugnaden gjennomføres ved at ulike grupper får ansvar for spesifikke oppgaver.

Offroad Finnmark
Offroad Finnmark er et årlig terrengsykkelritt med start og målgang i Alta. Rittet arrangeres på sommeren i slutten av juli.

Rittet er et ekstremt krevende utholdenhetsritt over Finnmarksvidda i to klasser, 300 km og 700 km. Uten midnattsolen kunne ikke rittet vært arrangert og på grunn av sikkerheten til rytterne er det et lagritt. Alle lag må godkjennes av individuelt av rittstyret og må gjennomføre en helsesjekk.

Miljøuka
Miljøuka arrangeres i juni årlig av Alta kommune. Miljøuka er en samling av aktiviteter for barn, unge og voksne hvor vi får brukt kropp og sinn. Se mer angående aktiviteter på Alta kommune sine nettsider.

Altaturneringen
Altaturneringen er en av norges største fotballturneringer for barn og unge. Det er ca. 350 lag og 4000 deltakere hvert år. Turneringen går over 3 dager i starten av august.

Avstandene i Nord-Norge er stor, men det kommer hvert år tilreisende fotballspillere fra Nordkapp i nord til øst i Finnmark, fra Troms og deler av Nordland. Hovedanlegget ligger på Aronnes, men turneringen tar i bruk alle fotballbaner i Alta, fra Rafsbotn i øst til banene i Bossekop og på Breverud.

Alta Soul & Blues
Sommeren i Alta begynner med festivalen Alta Soul & Blues midt på sentrum i starten av juni. Er som regel ikke så veldig varmt i lufta, men desto varmere inni teltene, hvor de største konsertene foregår.

I tillegg til de største konsertene arrangeres intime innslag og konserter på pubene i området rundt. Alta Soul & Blues er blitt et veldig populært arrangement siste årene og trekker folk fra mange steder i Nord-Norge.

Høstsprell
Høstsprell er en annerledes festival og ikke forvent det nyeste innen musikk. Her snakker vi litt cowboy med fart og stemning. Festivalen arrangeres av Event Alta i august.

Aronnesrocken
Aronnesrocken får lokale talenter og kommende stjerner, samt band utenfra, muligheten til å vise hva de er gode for. Dette er absolutt en av sommerens høydepunkter og festivalen har utviklet seg fra en vennegjeng som samlet seg på en gård til en fullblods festival.

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>