Aktiviteter

Alta er en by for de som liker aktivitet. Blant annet er det store miljøer på fotball, ski og sykling. Det arrangeres flere spennende arrangementer både for musikk-, sports- og friluftsinteresserte. Mangfoldet er stort og flere av Norges største, beste og mest ekstreme av sin art finner du hos oss. Finnmarksløpet og Offroad Finnmark har start og målgang i Alta, men tar deltakerne på tvers av Finnmark i krevende og utfordrende terreng. Altaturneringen er en av landets største fotballturneringer for barn og ungdom.

Turløyper finner du i umiddelbar nærhet og en går rett gjennom byen. Som besøkende kan du dra rett ut i byløypa fra hotellene i Bossekop og sentrum.

Ønsker du å vite mer – trykk inn på undersidene til denne i menyen, eller se lengre ned for en kort oppsummering av gode alternativer.

Shopping
Alta har flere kjøpesenter. Et av Nord-Norges største kjøpesenter ligger midt på sentrum. Amfi Alta har moderne og nye lokaler, og huser ca. 80 butikker. I tillegg ligger både Parksenteret og Sentrum Syd i sentrum. I forbindelse med gågata finner du i tillegg flere andre butikker, restauranter og barer.

Svømming
Om du ønsker trim eller velvære, ta deg en tur til Nordlysbadet. Det ligger lett tilgjengelig mellom Rica Hotell og Thon Hotell. Det er flere basseng, blant annet til konkurranse og opplæring. I tillegg er det boblegrotte, vannrutsjebane, barnebassengstrømningskanal og mye mer.

Kafèen har servering i både tørt og vått klima.

Treningsstudio
Spenst Alta har lokaler i Alta sentrum. Har kan du trene alene eller i grupper med instruktør. Det er to saler for grupper i tillegg til hovedrom med frivekter og treningsmaskiner, en til spinning og en til aerobic, stram opp og diverse. Spenst har også et treningsrom på BUL sitt anlegg i Bossekop.

Actic er samlokalisert med Nordlysbadet. Abonnement på Actic gir også tilgang til badelandet.

Skitur og joggetur i byløypa
Det er laget byløype for skiløpere gjennom Alta. Byløypa kobler sammen lysløypene i Bossekop (BUL-løypa), Komsa, Sandfallet, Kaiskuru og Tverrelvdalen. Deler av løypa går i friområder på sentrum samt kortere strekninger langs bilveg.

Sykling i terreng og på landevei
Alta er en sykkelby. Det er merkede sykkelløyper. Har du landeveissykkel så kan du slå følge med Altaværinger langs R93 sørover mot Tangen bru, og ta av opp Storelvdalen. Ønsker du terrengsykling trenger du ikke dra langt. Lysløypene i Komsa og Bossekop er gode alternativer, men vi anbefaler en tur på stiene langs Altaelva.

Naturopplevelser med GLØD
GLØD tilbyr opplevelsesturer av høyeste kvalitet med utgangspunkt i Alta og Finnmark. Du kan velge mellom turer med blant annet fatbike, kano, terrengsykkel og ski. Det legges også til rett for deg om du ønsker å finne nordlyset. Les mer på nettsidene til GLØD.

Golfbane
Alta Golf Park ligger på Kvenvikmoen. Anlegget ligger i naturskjønne omgivelser ca. 15 minutter fra sentrum . Det er en 9-hulls bane med 4 ulike utslag på hvert hull slik at det er spennende å gå en 18-hulls runde. Det er også driving range og bane putting.  Overnatting i tilknytning til anlegget. Gå inn på Alta golfklubb sine sider for mer informasjon.

Kino
Aurora kino Alta ligger i den østlige enden av gågata. Det er den største og best besøkte kinoen i Finnmark. Kinoen har 3 saler, den største med 189 seter.

Bowling, biljard og innendørs golf
Alta Bowling Senter ligger i kjelleren på Sentrum Syd. De har 8 baner hvorav 4 har gjerder og er tilpasset de aller minste. I tillegg kan du øve på golfsvingen i golfsimulator, spille biljard, airhockey og mye mer.

Bowlinghallen har også en egen sportspub som viser fotball fra Tippeligaen, Premier League og Champions League.

Alpinbakke
Alta ski- og alpinsenter ligger ca. 40 minutter fra Alta sentrum i bil. Anlegget har 5 nedfarter og en heis. Anlegget ligger med nydelig utsikt til sjøen, har kafè og egen bålplass ved heisene. Det er mulig å leie alt av utstyr. Perfekt utflukt for barnefamilier.

Scootertur eller elvesafari
Sorrisniva AS tilbyr turer til Alta canyon både sommer og vinter. En av verdens beste lakseelver, Altaelva, ligger i bunnen av Alta canyon, og Sautso er også kjent for kraftverkutbyggingen og opprøret som følge av det. Dette er den vakreste delen av elva, og her kan man skue inn i Nord-Europas største canyon.

Andre leverandører av scootersafari:
70 grader nord safari

Museum
I Alta kan du studere helleristninger fra forskjellige tidsperioder, de eldste ble laget for over 6000 år siden. Alta Museum har et ca. 3 km langt gangveisystem som starter ved museet, og knytter feltene sammen. Helleristningsfeltet ligger på UNESCOs Verdensarvsliste.

I tillegg til helleristningene så kan du også se andre utstillinger om historien til Alta, med samer, marked i Bossekop, sølvskatter, Bjørn Wirkola og Nordlysobservatoriet som ble tatt i bruk i 1899 på Haldde.

Bibliotek
I helt nye lokaler har Alta et av Norges fineste bibliotek. Alta Biblioteket ligger i gamle postgården, rett over gågaten fra Parksenteret og har inngang ved kinoen i Kunnskapsparken. Her kan du slappe av med en bok eller surfe på nettet.

Se rein
Med utsikt over Altaelva i Øvre-Alta, ligger Boazo Sami Siida. Det er en «Samisk reinsdyrs gård» hvor du får mat av reinkjøtt. Det er i tillegg aktiviteter og historier.

Skyting
Alta Jeger- og fiskerforening arrangerer daglige skytinger på Kvenvikmoen. Her kan du trener på lerduer, både vanlig trap, compact sporting og skeet. Som regel starter skytingene klokken 18.00. I tillegg kan du ta oppskyting til storvilt og trene på riflebanen.

Klatrevegg
Det er to klatrevegger i Alta sentrum. Den ene finnes du i treningshallen på høyskolen, mens den andre er i Nordlysbadet.

Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>